Beveilig uw gegevens

    GDPR-naleving voor e-mail

    Overzicht

    Een efficiëntere, waardevollere aanpak van de GDPR-naleving van e-mail

    Waar u ook bent, als u diensten verleent aan of communiceert met inwoners van de EU, moeten uw e-mailsystemen voldoen aan de strenge General Data Protection Regulation (GDPR) van de EU voor het beschermen, opslaan en verwerken van persoonsgegevens. Gelukkig kunt u met Mimecast snel en eenvoudig een GDPR-conforme oplossing voor beveiliging, privacy en beheer van e-mail ontwikkelen.

    Uitdagingen

    GDPR en aanverwante privacyregels vereisen een flexibele, volledige en beheersbare reactie

    Bescherming van persoonsgegevens

    GDPR-compliance vereist dat u persoonlijke gegevens in e-mail beveiligt. En aangezien 94% van de aanvallen bij organisaties binnenkomt via e-mail, is het beveiligen van e-mail essentieel voor de bescherming van persoonsgegevens overal. Mimecast Secure Email Gateway met Targeted Threat Protection biedt volledige cloudgebaseerde bescherming waarop u kunt vertrouwen voor GDPR-compliance.

    GDPR-conform archief

    Om persoonsgegevens te beschermen en gebruikers de controle te geven die GDPR e-mail compliance vereist, hebt u geavanceerde tools nodig voor archivering, zoeken en ophalen. Mimecast Cloud Archive helpt u bij de juiste archivering en retentie in GDPR- en andere omgevingen, terwijl u uw kosten verlaagt en uw mensen meer mogelijkheden biedt.

    E-mail continuïteit

    Naleving van GDPR houdt onder meer in dat de beschikbaarheid van en toegang tot persoonsgegevens na een inbreuk, ramp of ander incident tijdig moet worden hersteld. Mimecast Mailbox Continuity-diensten zorgen ervoor dat e-mail blijft stromen, ongeacht of uw e-mail zich in de cloud, op locatie of in een hybride omgeving bevindt.

    Oplossingen

    De Mimecast-oplossing

    De oplossingen van Mimecast zijn eenvoudig in te zetten, te gebruiken, te beheren en te integreren en helpen u elke GDPR-gerelateerde uitdaging op het gebied van privacy, gegevensbeheer en cyberbeveiliging systematisch aan te pakken. Ze helpen u ook kosten te verlagen, activiteiten te vereenvoudigen, aanvallen een halt toe te roepen en u voor te bereiden op wereldwijd evoluerende privacyregels. Mimecast biedt:

    01.

    Inzet op GDPR-naleving voor alle oplossingen en producten, met overeenkomstige contractuele garanties.

    02.

    Single-console beheer van volledige cyberresilience van e-mail ter ondersteuning van de continuïteit die GDPR-naleving vereist.

    03.

    Alomtegenwoordige e-mailbeveiliging om weerstand te bieden tegen nieuwe aanvallen en inbreuken die leiden tot GDPR-kennisgevingen of niet-naleving.

    04.

    Snel en krachtig doorzoeken en inzien van e-mailarchieven, om sneller te kunnen reageren op verzoeken op basis van GDPR-regelgeving.

    05.

    Geïntegreerde e-mailarchivering, back-up en gegevensherstel met single-instance opslag ter ondersteuning van GDPR privacy by design.

    06.

    Robuuste gegevensversleuteling in ruste en tijdens het transport om inbreuken tegen te gaan die een risico vormen voor persoonsgegevens in e-mail en daarbuiten.

    De gevolgen van GDPR-naleving
    GettyImages-1125595211-1200px.jpg

    Hoe GDPR-naleving e-mailbeheer verandert

    Aangezien e-mail veel persoonlijke gegevens bevat, zal de nieuwe EU-wetgeving GDPR gegevensbescherming sterk worden gevoeld door IT-teams die verantwoordelijk zijn voor het beheer ervan. De strenge GDPR-eisen voor de bescherming van persoonsgegevens betekenen dat veel organisaties hun e-mailbeveiliging moeten opvoeren, vooral omdat de bedreigingen voor e-mail zowel in aantal als in complexiteit blijven toenemen.

    Aangezien IT-teams e-mails snel moeten kunnen isoleren en verwijderen, zowel in het belang van de veiligheid als in reactie op specifieke GDPR-gerelateerde verzoeken van werknemers, moeten organisaties de manier waarop ze e-mail opslaan en archiveren wellicht heroverwegen. GDPR geeft bedrijven bijvoorbeeld niet meer dan een maand de tijd om te reageren op "right-to-be-forgotten"-verzoeken om gegevens te wissen. Voor bedrijven die nog steeds afhankelijk zijn van back-ups van e-mailsystemen op tape, kan het lastig zijn om snel genoeg aan dergelijke verzoeken te voldoen om aan de eisen te blijven voldoen.

    Blog
    GettyImages-573106545-1200px.jpg

    Leer van Mimecasts ervaring in het ondersteunen van GDPR-initiatieven wereldwijd

    Voldoen aan de GDPR betekent dat procedures en processen onder de loep moeten worden genomen - en dat er op verrassingen moet worden geanticipeerd. Van de reactie op inbreuken tot risicobeheer hebben we vier belangrijke potentiële hindernissen voor het bereiken en handhaven van GDPR-naleving geïdentificeerd, samen met deskundige tips om ze te overwinnen.

    Meer informatie over het efficiënt prioriteren van uw GDPR-respons vindt u in deze blogpost.

    FAQs

    FAQ's over GDPR-naleving

    What is GDPR compliance?

    GDPR compliance means meeting the data protection rules of the European Union’s General Data Protection Regulation (GDPR), which became enforceable on May 25, 2018. These rules apply to any organization that stores or processes personal data associated with EU residents, whether those organizations are located in the EU or anywhere else on Earth.

    GDPR rules encompass several key areas, including many that directly or indirectly impact the way organizations manage and archive email. For instance, they require affirmative user consent to the processing of personal data, prompt notifications of data breaches, the right to data portability and to have old personal data removed if it’s longer needed.

    Why is GDPR compliance important?

    GDPR compliance is important, first, because there are substantial penalties for non-compliance. The GDPR sets potential fines up to 4% of a company’s worldwide sales. In the third quarter of 2021, for instance, the EU levied over US$1.14 billion in fines, with the largest fines assessed against Amazon Europe and WhatsApp Ireland.

    Second, publicity surrounding GDPR breaches and violations represents a significant reputational risk to businesses, especially since GDPR is concerned with sensitive personal data that many customers and employees consider crucially important.

    Third, GDPR has become a model for other regions around the world, where authorities have borrowed elements of its rules for their own privacy regulations. For example, while GDPR and the California Consumer Privacy Act (CCPA) are different in meaningful ways, they share many similarities. In many cases, large global businesses will need to adjust their processes in similar or overlapping ways to address both. And similar legislation is pending in a multitude of jurisdictions all around the world.

    How does Mimecast help companies achieve GDPR compliance?

    Mimecast’s experts and best-in-class offerings help organizations of all kinds comply with GDPR more cost-effectively in areas including preventing breaches, improving continuity and responding to individual GDPR requests that involve searching email archives. Some organizations first established GDPR compliance with temporary controls and manual processes. Mimecast can help such organizations implement solutions that are easier to manage, more comprehensive, more automated and more sustainable.
    Verwante Producten

    De diensten van Mimecast op het gebied van governance, risico's en naleving zorgen ervoor dat uw bedrijf aan de regels voldoet.

    Wereldwijde regelgeving kan een last zijn voor organisaties die niet in staat zijn hun gegevens te beheren, beschermen en beveiligen. Met de oplossingen van Mimecast kunnen gegevens eenvoudig worden gerouteerd, verwerkt, opgeslagen en gebruikt om te voldoen aan de nalevingsbehoeften van hun sector of regio.

    Beveiliging van e-mail met gerichte bescherming tegen bedreigingen

    Mimecast Email Security met Targeted Threat Protection biedt toonaangevende beveiliging voor de belangrijkste aanvalsvectoren en beschermt tegen phishing, ransomware, BEC, betalingsfraude, impersonatie en insiderrisico. Eén geïntegreerde beheerconsole vereenvoudigt het dagelijks beheer, terwijl de uitgebreide bibliotheek met vooraf gebouwde API-integraties van Mimecast een snelle en eenvoudige verbinding met uw grotere beveiligingsecosysteem mogelijk maakt.

    LEARN MORE

    Beveiligde e-mail gateway

    De cloudgebaseerde Secure Email Gateway van Mimecast maakt gebruik van meer dan 50 detectie-engines en talrijke threadfeeds van derden en verdedigt tegen geavanceerde e-mailaanvallen, zoals ransomware, BEC, zero day en phishing. Eén geïntegreerde beheerconsole vereenvoudigt het dagelijks beheer, terwijl Mimecasts rijke bibliotheek van vooraf gebouwde API-integraties een snelle en eenvoudige verbinding met uw grotere beveiligingsecosysteem mogelijk maakt.

    LEARN MORE

    Archief wolk

    Mimecast Cloud Archive zet de norm voor de archivering en het beheer van bedrijfsinformatie. Een onafhankelijk, 100% cloudgebaseerd archief, ontsluit de kracht van uw informatie en vereenvoudigt gegevensbeheer en -ontdekking, terwijl het u ook helpt te voldoen aan complexe compliance-eisen.

    LEARN MORE

    Brievenbus Continuïteit

    Mimecast Mailbox Continuity biedt ononderbroken toegang tot live en gearchiveerde e-mail via Outlook voor Windows, het web en mobiele toepassingen, zodat medewerkers e-mail kunnen blijven verzenden en ontvangen in geval van geplande of ongeplande downtime.

    LEARN MORE
    Terug naar boven